Neurodidàctica a ritme de ROCK

El passat 5 d’octubre vaig participar com a presentador i també com a ponent en la 7a edició del Congrés Henry Dunant sobre Neurociència i Emocions a l’Aula. Al voltant de 500 docents es van reunir els dies 4 i 5 d’octubre a l’Auditori de Gavà (Barcelona) per gaudir i aprendre sobre emocions i neurodidàctica amb reconegudes personalitats del món de l’educació. A la primera jornada van parlar José Antonio Marina, David Bueno, Marta Porter, Rosa Casafont, Jesús Guillén, i en la segona Anna Carballo, Begoña Ibarrola, Rafael Bisquerra i jo mateix.

El nivell dels ponents i la qualitat dels continguts van aportar molta llum en aquesta matèria tan transcendental on s’estan realitzant importants avenços però on queda moltíssim a fer. Vaig conversar amb mestres de totes les edats, però em va sorprendre especialment xerrar amb alguns ja molt propers a la jubilació que després del congrés confessaven tenir ganes de començar de nou les seves carreres i fer-ho tot inspirats per la visió i els coneixements compartits en el congrés.

I què dir de la meva intervenció …? Doncs que em va encantar compartir les meves pròpies experiències didàctiques amb tots els assistents, acompanyat de la meva guitarra elèctrica, com sempre. En la meva ponència vaig parlar de com utilitzo les emocions, la creativitat dels alumnes i treballo amb la intel·ligència col·lectiva a l’aula.

El final, com sempre, va ser inoblidable amb un apoteòsic “We will rock you” corejat i gaudit pels 500 assistents. Un colofó ​​a unes jornades d’altíssim nivell.

Us deixo el vídeo-resum:

Sense comentaris

Postejar un comentari